Jesli chodzi o pierwszy, to sprawdz skład owsianki, czy nie ma cukrów, zawsze lepiej kupić płatki owsiane, truskawki (czy inne owoce świeże) i tak zjeść ;-) Grahamki niestety często są barwione karmelem, więc jeśli jadasz pieczywo to z wiadomego pochodzenia, unikaj marketowych (zazwyczaj są głęboko mrożone), ryby puszkowe raz na jakiś czas, tutaj [...]
Dietę układa się, jak i sprawdza pod dany organizm. Niestety bez podstawowych informacji na ten temat ciężko jest cokolwiek pomóc. Można ewentualnie napisać czy spożywane źródłach składników odżywczych są dobrej lub gorszej jakości. Zapraszam do zapoznania się z formularzem ankiety działu i wklejeniem go tutaj dokładnie wypełnionego: [...]
Dietę układa się, jak i sprawdza pod dany organizm. Niestety bez podstawowych informacji na ten temat ciężko jest cokolwiek pomóc. Można ewentualnie napisać czy spożywane źródłach składników odżywczych są dobrej lub gorszej jakości. Zapraszam do zapoznania się z formularzem ankiety działu i wklejeniem go tutaj dokładnie wypełnionego: [...]
Jak ułożysz wrzuć, jeśli miałbyś jakieś wątpliwości, to na pewno ktoś skoryguje, podpowie ;-) Diete zerknęłam masz kiepską. Staraj się bilansować posiłki, czyli porcja białka, węgli i tłuszczy. Na posiłek minimu 20g białka, by próg leucynowy mógł zostać osiągnięty więcej o progu: [...]
jest to obróbka termiczna, ale zrozum to co chce przekazać... NIE MA CO SIE PRZEJMOWAC TAKIMI SZCZEGÓŁAMI, na naszym poziomie nie ma to najmniejszego sensu, w ogóle bym polemizował czy to ma jakiś sens bo tak jak walker pisze, przeważnie dostarczamy ponad norme witamin i minerałów. Pokaż mi kulturyste który nie gotuje sobie jedzenia gdzie ja [...]
Jeśli jesteś na redukcji, to w czasie choroby warto podbić kalorie do bilansu zerowego, żeby organizm miał siłę dow alki z chorobą/ Na masie nic nie zmieniaj, ewentualnie jedz tyle na ile apetyt pzwala. W kilka dni nie robi sie formy i też sie jej nie traci. Nie wyobrażam sobie odżywki na ciepło, bo w ogóle nie lubię ich smaku, ale spokojnie można [...]
Skoro juz poprawione, to od siebie dodam tylko, ze jak widze, ze osoba nawet bez obliczonego BTW wpisuje 200 g ryzu na jeden posilek, to wazy go po ugotowaniu. Wszystkie produkty waz przed obrobka termiczna. PS Zastanawiam sie, czemu niektorzy w identyczny sposob poprawiaja poprawione juz diety.
A propos IG produktów roślinnych po obróbce pozwolę sobie zacytować Marka C. " Praktyczne uwagi dodatkowe Należy uwzględnić, że długotrwała obróbka termiczna większości produktów pochodzenia roślinnego (zarówno warzyw, owoców, jak i makaronów, ryżu, ziemniaków)doprowadza do znacznego podwyższenia ich IG. Powyższe zjawisko wynika z faktu, że [...]
A ten ser Królewski może być w diecie? ser żółty nie jest zły, tylko z umiarem i tylko i wyłącznie ten lepszej jakości, a nie jakieś tam goudy na promocji za 15zł / kilo Wilk1994 - stary, zrobienie żarcia na cały dzień (4000 kcal) zajmuje mi 45 minut. nie widzę problemu by wstać o 45 min wcześniej niż normalnie, zrobić żarcia, popakować do pudełek [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
1. wpisuj produkty przed obróbką termiczną 2. wywal margarynę daj masło 3. Posiłki powinny zawierać zarówno węglowodany, białka jak i tłuszcze Dużo nauki przed Tobą Polecam http://www.sfd.pl/%5Bart%5D_PIERWSZA_REDUKCJA__PRZYGOTOWANIE_DO_DIETY%2E-t681908.html
Jak koleżanka wyżej. Zdecydowanie należy wliczać użyty produkt np: 5-10g oleju kokosowego do bilansu dziennego. Ważysz składniki przed obróbką termiczną. W tym dziale zajmujemy się problematyką żywienia. http://www.sfd.pl/Od%C5%BCywianie_i_Odchudzanie-f10.html
Białko do obniżenia. Wystarczy około 160g by tego mięsa/ ryby na talerzu coś się znalazło. Gajner jest dla mnie zbędny. Pieczywo też bym ograniczyła, masz wiele ciekawszych węglowodanów : http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_-t1135388.html Ryżbiały wymieniaj częściej na basmatii, parabolied, czy jaśminowy. Szynki sklepowe [...]
Wahania wagi w zakresie 1kg to rzecz naturalna. Głównie przez metabolizm wody w organizmie. Raz wypijesz więcej, raz mniej. Ot cała tajemnica. Spróbuj redukować. Jak waga będzie leciała słabo/stagnacja wpadnie, to odcinasz następne 10%. Wzdęcia może powodować wiele czynników. Agresywna, nieodpowiednia obróbka termiczna (szybkie smażenie), warzywa [...]
j\w ograniczaj smażenie na oleju tym bardziej w panierce jesli juz odpuść paniere i smaż normalne wtedy mniej wsiąknie a smak pozostanie praktycznie taki sam. aha i wazymy przed obrobką termiczną bo z miesa wyparuje woda ale b\w\t pozostaną bez zmian. Zmieniony przez - Jaros_2016 w dniu 2012-01-30 17:20:46 Zmieniony przez - Jaros_2016 w dniu [...]
*podałaś. Sosy wywal, jajecznica na maśle to czyjś gotowiec wrzuć w bilans ilość jaj i masłą na jakim smażysz, to samo z filetem - wrzucasz ilość mięsa i tłuszczu na jakim smażysz, to samo z omletem . Popraw to. Bo nie wiesz ile autor tego dania miał na myśli pisząc "masło" Wazysz przed obróbką termiczną. Nie wrzucaj samego serka [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam. Podaję na dole zrzut z moim dniem i mam pare pytań. 1. Czy płatki owsiane policzone są w niej przed gotowaniem czy po. Zacząłem jeść 50g gotowanych i nie wiem czy tu nie chodzi o taką wagę przed gotowaniem. Podobnie jak z ryżem czy kaszą. 2. Czy nie za dużo węglowodanów dla mnie. 17lat,73kg,183cm. Zapotrzebowanie wyszło na kalkulatorze [...]